Това са нашите партньори!

May 20, 2022
Posted in Новини
May 20, 2022 Aleksandra Dimitrova

Това са нашите партньори!

Teenovator & Starbucks

В следващите седмици ще ви запознаем с нашите партьори. Те стават част от нашия екип и са наша опора. Благодарим им, че повярваха в нас и подкрепят идеята ни!

Както миналата година, така и тази, нашият лагер нямаше да се осъществи без подкрепата на нашите партньори.

Първият, който ще ви предствавим, е Тийноватор. От този наш партньор тръгна нашата идеята. Той ни мотивира да осъществим лагера и ето ни тук днес!

Тийноватор се реализира пилотно в България от началото на учебната 2018-2019г., когато в програмата участвали само 4 столични училища. В четвъртата учебна година 2021-2022 в програмата участват над 400 ученици и 60 ментори. Проектът е фокусиран върху стимулиране на креативното мислене на учениците и върху развиване на предприемаческите им умения. Ментори предприемачи от стартиращи и развити компании в България и с опит в различни сфери, помагат на ученици в 10. и 11. клас да открият страстта си и да я превърнат в печеливш стартъп проект. Методиката на обучение на Тийноватор е разработена на базата на успешни практики от Станфордския университет.

На това партньорство сме благодарни, че ни подтикна да мислим предприемачески и да създадем нашата идея с помоща и подкрепата на менторите, по време на събитието.

Следващата компания, която е с нас от нашето начало е Starbucks.

Тяхната история започва през 1971 година. Тогава те били пекари и търговци на кафе на зърна (също и смляно кафе), чай и подправки, с един магазин в Сиатъл на Пайк Маркет. Днес те имат привилегията да посрещат милиони клиенти всеки ден в повече от 23 000 локации в над 70 държави.

Името на Starbucks се свързва с романтиката на открито море и традициите в мореплаването на първите търговци на кафе.   

За кафето си те казват: “Винаги сме вярвали в сервирането на възможно най-доброто кафе. Нашата цел е кафето, което предлагаме, да е отгледано според най-високите стандарти за качество, използвайки етично закупуване и отговорни практики за отглеждане. Нашите купувачи на кафе пътуват до фермите в Латинска Америка, Африка и Азия, за да изберат най-висококачествените зърна кафе от вида Арабика. След като тези зърна пристигат в заводите ни за печене, нашите експерти показват по най-добрия начин, техните богати вкусове и аромати чрез специалното Starbucks изпичане (Starbucks roast).”

Техните заведения представляват третото място между работата и дома, за приятелски и семейни срещи, място, на което да се насладиш на тих усамотен момент с книга или просто познато място в нов град.

, , ,